Utveckla Väv25 tillsammans med Region Gävleborg

Arbetet har startat inför världens mesta vävmässa. Sedan starten 1986 har vävmässan har lockat hundratusentals personer att uppleva och ta del av vävning i alla dess färger, former och kvaliteter. Kultur Gävleborg söker nu kulturskapare med intresse för att starta upp och driva projekt inom vävning inför att mässan kommer till Gävleborgs län den 25 – 27 september 2025.

Under kommande år, 2024, finns flera olika möjligheter för dig som slöjdare, hantverkare eller kulturskapare inom hemslöjd att söka medel för projekt som på ett eller annat sätt berör vävning. Kontakta verksamhetsutvecklaren med din projektidé.

Region Gävleborg vill att hela länet får chans att lyftas i och med vävmässan. Därför är förhoppningen att stöttning, utvecklande insatser samt projekt ska nå hela regionen.

Mässan, som arrangeras i ERP monitor arena i Gävle, kan med fördel ses som en arena för synlighet, både för dig som enskild verksam eller för att visa upp ett större projekt du arbetat med för en publik. Mässan beräknas locka mellan 8 000 – 10 000 besökare till Gävleborgs län.

Det finns chans för dig att samarbeta med region Gävleborg på flera sätt:

  • Riktade utlysningar
  • Söka projektmedel inom slöjd
  • Kommande residens inom Konst och Slöjd

Sidan uppdateras, håll utkik efter mer information.

Kontakt