Arbetsterapeut till Strömsbro Din hälsocentral

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Region Gävleborgs primärvård är för närvarande med i ett flertal utvecklingsprojekt. Detta som ett led i utvecklingen för mer effektiv vård. Primärvården i Gävle består av åtta hälsocentraler; Andersberg, Gävle Strand, Hamrånge, Hedesunda, Strömsbro, Sätra, Södertull och Valbo. Samverkan mellan hälsocentralerna är ett viktigt arbete under kontinuerlig utveckling. Arbetsterapeuter är en yrkesgrupp som kommit långt i det samarbetet. Som arbetsterapeut har du din tillhörighet på Strömsbro Din hälsocentraler men arbetar övergripande där det finns behov.
Vill du vara med och göra skillnad!

Arbetsuppgifter

Arbetsterapeutens arbete är mycket varierande, du prioriterar och organiserar din arbetsdag både självständigt och tillsammans med dina kollegor utifrån de ärenden du ansvarar för. Det praktiska arbetet är i huvudsak förlagt till patienternas hem i ordinärt boende. Vi arbetar med människor i alla åldrar och möter dem utifrån deras förutsättningar. Som arbetsterapeut arbetar du förebyggande, kompenserande, aktivitetsbevarande och i aktivitetshöjande syfte. Som arbetsterapeut i primärvården arbetar du inte med handrehabilitering. Region Gävleborgs har en handverksamhet som tar emot patienter med handbesvär från alla regionens hälsocentraler. Du kommer sitta tillsammans med erfaren kollega. I Region Gävleborg har du tillgång till hjälpmedelssamordnare som verksamhetsstöd.

Som arbetsterapeut hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• bedömningar, utprovning, förskrivning av hjälpmedel, uppföljning enligt förskrivningsprocessen
• kognitiva funktionsbedömningar som ett komplement till läkares bedömning/utredning samt skriver utlåtanden av olika slag
• undervisning och rådgivning för patienter anhöriga och övriga aktörer.

Hos oss får du
• arbeta dagtid måndag till fredag
• flexibel arbetstid
• möjlighet till semesterväxling
• kollegialt stöd genom att ingå i ett nätverk med andra arbetsterapeuter som arbetar i verksamhetsområde primärvård Gävle
• delta i regelbundna möten för kollegiala diskussioner, där ni samverkar vid ledigheter och är ett nära stöd för varandra i vardagen.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är flexibel, ansvarstagande och är lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga då vi har ett tvärprofessionellt samarbete. Du ska vara engagerad och bidra till utvecklingen inom primärvården Gävle.

I rollen som arbetsterapeut ska du
• vara legitimerad arbetsterapeut
• inneha giltigt B-körkort.

För den här tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom primärvård.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1111

Senaste ansökningsdatum: 2024-05-12 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Birgitta Hemlin, vårdenhetschef
Tel: 072-203 31 82
Email: birgitta.hemlin@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Nina Boström, Sveriges arbetsterapeuter
Tel: 029-340 55
Email: nina.bostrom@regiongavleborg.se