Meeting Point – Gävle och Örebro

Under Meeting Point får konstnärer som bor och verkar i Gävleborg och Örebro län presentera sina konstnärliga praktiker för en grupp nationella och nordiska curatorer under korta individuella möten. Curatorerna får i sin tur chansen att upptäcka nya konstnärskap i syfte att knyta kontakter för möjliga samarbeten och framtida utställningar.

Varje möte mellan konstnär och curator är 20 minuter långt och genomförs på svenska eller engelska. Det är du som konstnär som väljer vilken curator som du vill träffa. Utöver portfoliovisningen kommer du få ta del av samtal om curatorns roll och få möjlighet att besöka intressanta platser. Det kommer även bli tid för möten och erfarenhetsutbyten mellan konstnärer från Örebro och Gävle.

Du som konstnär ska vara bosatt i Gävleborgs län eller Örebro län. Urvalet av konstnärer från Gävleborgs län görs av en grupp sakkunniga från Örebro län och IASPIS. Konstnärer från Örebro län väljs av en grupp sakkunniga från Gävleborgs län och IASPIS.

Program

Ett mer detaljerat program publiceras snart.

3 september – Heldag i Gävle

Portfoliovisningar för konstnärer i Gävleborg, kvällsprogram och Open Studios.

4 september – Gemensam dag för Örebro

Inbjudna curatorer och konstnärer från Gävleborg och Örebro län möts i Ställbergs gruva för erfarenhetsutbyten, dialoger och föreläsningar.

5 september

En heldag med portfoliovisningar med 24 konstnärer från Örebro län. Plats: Kulturkvarteret i Örebro.

Ansökan

Ansökningsperioden är öppen 1 april – 15 maj 2024.

Du som är verksam som konstnär i Gävleborg ansöker genom att skicka in artist statement, portfolio med 3-5 verk samt CV här: E-handlingar och redovisningar (ehandlingar.se)

Är du verksam som konstnär i Örebro län: Meeting point - Gävle och Örebro – regionorebrolan.se

Urval

En urvalsgrupp av sakkunniga inom samtidskonst från Örebro län kommer att göra urvalet av konstnärer till portfoliovisningarna i Gävle. Genom att skicka in ansökan godkänner du att dina personuppgifter och portfolio kommer att delas med urvalsgrupperna i Gävleborgs län, Örebro län och IASPIS.

Om Meeting Point

Meeting Point – Gävle och Örebro är ett samarbete mellan Region Gävleborg, Region Örebro Län och IASPIS, Konstnärsnämndens internationella program för bild och form.

Grafisk form: Ola Lindgren, Skogen.Design

Kontakt