Avtalscontroller till inköpsavdelningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Inköpsavdelningen är uppbyggd i tre strategiska enheter som hanterar upphandlingar och avtal; Entreprenad, Sjukvård samt Övergripande material, tjänster och IT. På avdelningen finns även en Operativ enhet med ansvar för direktupphandlingar, e-handel och materialkonsulentarbete. Inköpsavdelningen ansvarar för att på ett resurseffektivt och affärsmässigt sätt tillhandahålla och koordinera regionens verksamheters behov av köpta varor och tjänster, som vi i sin tur gör tillgängliga för avrop i vårt inköpssystem. Region Gävleborg genomför inköp för ca 6 miljarder kronor per år.

Vi söker nu en avtalscontroller till enheten sjukvård med ansvar för kategorin vårdrelaterade förbrukningsmaterial. Avtalscontrollerrollen är bred med stort ansvar och mandat för sin inköpskategori. På enheten hanterar vi även upphandlingar och avtal inom kategorierna vårdrelaterade tjänster, medicinteknik och läkemedel.

Arbetsuppgifter

Som avtalscontroller kommer du arbeta utifrån ett strategiskt perspektiv. Vilket bland annat innebär att analysera behov, kostnader, leverantörer och marknaden. Du kommer även att initiera och ansvara för avtalsuppföljningar under avtalstiden. Du har en central roll i att utveckla och driva kategoriråd och ta fram kategoristrategier. Du arbetar både självständigt mot leverantörer, med referensgrupper från hälso- och sjukvården, samt i team tillsammans med upphandlare och andra funktioner inom Region Gävleborg.

Som avtalscontroller hos oss kommer du bland annat att
• ansvara för att driva din inköpskategori, analysera helheten för att tillgodose regionens inköpsbehov och implementera lösningar
• vara en engagerad omvärldsbevakare som tar till sig ny kunskaper och deltar både internet och externt i olika projektgrupper
• tillsammans med upphandlare genomföra upphandlingar i nära samarbete med hälso- och sjukvårdens verksamheter och specialister samt ansvarar avtalsuppföljningar för fortsatt utveckling
• fokusera på den goda affären och skapa nära samarbeten och relationer med dina uppdragsgivare i regionen genom god samverkan och förankringsarbete.

Hos oss får du
• ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl hälso- och sjukvården som näringsliv
• möjlighet till ett hållbart arbetsliv vilket innebär en flexibilitet i hur och var du utför ditt arbete
• utrymme att arbeta självständigt med utvecklingsfrågor inom din inköpkategori och på avdelningen i team med hjälpsamma kollegor.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ta eget ansvar för utpekad inköpskategori där du säkerställer avtal, leverantörsuppföljningar etc. till vår verksamhet. Du kommer även arbeta i team vilket ställer krav på att du är lyhörd, kunna kommunicera väl och lösa utmaningar på ett konstruktivt sätt. Rollen förutsätter att du tar initiativ och ser vad som behöver göras för att sedan sätta igång aktiviteter och därmed uppnå resultat. Du arbetar utifrån deadlines, i och med det behöver du ha förmågan att planera och strukturera upp dina processer på ett effektivt sätt. Du ansvarar för att hålla ihop helheten och driva arbetet framåt.

Vi ser gärna att du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande mot leverantörer och hälso- och sjukvårdens verksamheter. Vidare behöver du ha förmågan att tänka strategiskt, arbeta operativt och ha ett brett perspektiv. Du kan se sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser och kan anpassa dina handlingar efter detta.

I rollen som avtalscontroller ska du
• ha en universitets- eller högskoleutbildning inom förslagsvis ekonomi, logistik, juridik, eller en yrkesutbildning inom upphandling, alternativt arbetslivserfarenhet arbetsgivaren bedömer likvärdigt
• goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning och förändringsarbete. Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom strategisk kategoristyrning eller projektledning från större organisation, myndighet eller offentlig verksamhet, samt erfarenhet av arbete inom eller mot hälso- och sjukvården är också meriterande.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/2171

Senaste ansökningsdatum: 2024-09-17 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Jenny Tjällgren, Enhetschef
Tel: 026-53 17 90
Email: jenny.tjallgren@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Lindha Krans, Vision
Tel: +46 73 8022171
Email: lindha.krans@regiongavleborg.se

Katarina Lundin, Saco
Tel: 026-15 50 22
Email: katarina.lundin@regiongavleborg.se