Neurolog till neurologmottagningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla neurologmottagningens redan nu högkvalificerade arbete ytterligare. Mottagningen har ansvar för det neurologiska specialistområdet och är en poliklinisk verksamhet som ansvarar för Gästriklands och norra Hälsinglands patienter. På mottagningen tas patienter emot inom ett brett spektrum av neurologiska diagnoser vilket ger dig som neurolog möjlighet att använda hela din kompetens och hålla dig uppdaterad inom alla delar av neurologin. Vi har en dagvårdsavdelning för infusionsbehandling. Läkargruppen består av fem specialister/överläkare samt fyra ST-läkare, men vi behöver dig för att bli ett komplett team.

Arbetsuppgifter

Hos oss på neurologmottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och neuropsykologer. Vi arbetar tillsammans med ett neurorehabteam för att möjliggöra för våra patienter att få ett så gott omhändertagande som möjligt. Arbetet på mottagningen sker dagtid måndag till fredag (ej kväll, natt eller helg). Vi samarbetar ofta med universitetssjukhus och deltar i olika högspecialiserade ronder som till exempel neurodegenerativ rond, epilepsirond, och neurofysrond. Vårt digitala arbetssätt möjliggör också att en viss del av arbetet sker på distans.

Arbetet på neurologmottagningen innebär att du kommer att ha olika roller såsom bakjour och konsult med bedömning av både kroniska och akuta neurologiska diagnoser, såväl som mottagning med inbokade patienter.

Som specialist på neurologmottagningen kommer du bland annat arbeta med
• mottagningsbesök och bedöma inkommande remisser
• att bli konsulterad i neurologiska frågeställningar gällande patienter på sjukhus eller inom primärvården inom Region Gävleborg
• att handleda läkare under utbildning på kandidat-, AT- och ST-nivå.

Hos oss får du
• ett omväxlande arbete i en poliklinisk och konsulterande verksamhet
• möjlighet till eget ansvarsområde som du brinner extra för
• goda utvecklingsmöjligheter med bland annat tid avsatt för kollegiala möten varje vecka
• regelbundna interna utbildningstillfällen med andra professioner.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är professionell, ansvarstagande och flexibel. Du är som person lösningsfokuserad och har en god samarbetsförmåga eftersom du kommer att behöva samarbeta med andra yrkesprofessioner. Du ska även ha en god organisatorisk förmåga, samt tycka om att arbeta självständigt. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

I rollen som neurolog ska du ha
• specialistutbildning i neurologi
• svensk läkarlegitimation.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/2296

Senaste ansökningsdatum: 2024-10-16 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Anna Grundvig Nylund, vårdenhetschef
Tel: 026-53 18 83
Email: anna.grundvig.nylund@regiongavleborg.se

Sara Moussavi, överläkare neurologi, medicinsk rådgivare
Email: sara.moussavi@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Leonard Sindelar, GHLF
Email: leonard.sindelar@regiongavleborg.se