Sanna Gibbs

Kulturstipendiat 2023, musik.

Vad betyder det för dig att få det här stipendiet?

Det är oerhört uppmuntrande och ger mig möjlighet ett att fortsätta utvecklas. Det betyder mycket.

Vad betyder kultur för dig?

Kultur är väven som binder oss till varandra och ger oss kraft att ta oss genom livet.

Vad är nästa steg i ditt arbete?

Fortsätta min fördjupning och utveckling av mitt hantverk och konstnärskap. Vart det tar mig vet jag inte, det ligger i sakens natur, men jag fortsätter med glädje så länge det går.


Motivering till kulturstipendiet

Den svenska sopranen Sanna Gibbs är född 1986 och uppvuxen i Gävle. Hon har studerat på Kulturamas Musikteaterprogram och på Operahögskolan i Stockholm.

Efter studierna har vi kunnat följa Gibbs i sitt arbete på bland annat Kungliga Operan i Stockholm, där hon bland annat haft roller som Musetta i Puccinis "La Bohème" och Lucy i Borisova-Ollas "Dracula".

Andra nationella samarbeten inom operascenen har sedan avlöst varandra genom åren där Sanna Gibbs haft framstående roller i olika produktioner med bland andra Folkoperan, Malmö Opera och Norrlandsoperan.

Hon vill genom stipendiet skapa tid och utrymme för egna studier genom att medverka på en masterclass för opera- och konsertsångerskan Ann-Sofie von Otter i augusti och senare dirigentstudier i Frankrike för Karen Kamensek.

Region Gävleborg tilldelar Sanna Gibbs kulturstipendium 2023 för att stötta hennes fortsatta utveckling och karriär som skicklig och framstående operasångerska.