Nora Berglund - Sjuksköterska

För dig som arbetar som hyrsjuksköterska

Arbetar du som hyrsjuksköterska idag, men är nyfiken på att ta en anställning i Region Gävleborg? Här har vi samlat information som kan vara nyttig för dig.

Vårt mål är att bemanna våra arbetsplatser med egna medarbetare. Vi tror att när du är på en arbetsplats över längre tid, lär du känna dina kollegor och patientgrupper. Då finns förutsättningarna att involveras och bidra till utveckling, både på kort och på lång sikt. Det gynnar både våra patienter och dig som medarbetare.

Trygghet och kontinuitet är fundamentala för oss, både för våra patienter och för våra medarbetare. Som anställd i Region Gävleborg kan du känna dig trygg med att du får en stabil och säker arbetsplats där du kan bygga upp en långsiktig karriär. Här får du möjlighet att tillsammans med engagerade kollegor vara med och påverka och bidra till utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård. Vi ser också din personliga utveckling som mycket viktig och därför har vi ett stort utbud av utbildningsmöjligheter som du kan ta del av.

Välkommen till Region Gävleborg och bli en del av Gävleborgskraften!

Anmäl ditt intresse

Är du intresserad av att veta mer? Vi erbjuder personliga samtal, där du kan ställa dina frågor. Kanske är du nyfiken på en anställning hos oss, en specifik avdelning, våra förmåner eller vill veta mer om vår välkomstbonus som du kan läsa mer om längre ner på sidan.

Skicka ett mail till rekryteringsteamet@regiongavleborg.se, ange dina kontaktuppgifter och berätta vad du vill veta mer om.

lediga jobb hittar du även alla våra lediga tjänster.

Det här erbjuder vi

Som anställd i Region Gävleborg får du bra arbetsvillkor genom kollektivavtal med villkor vad gäller lön, anställningsform, arbetstider, pensionsavsättning, semester och mycket annat.

Du som väljer att gå från att vara inhyrd till att ta en tillsvidareanställning hos oss kan få en ersättningsbonus på totalt 15 000 kronor. 5 000 kronor betalas ut i samband med tillträde av ny tjänst och 10 000 kronor betalas ut efter första året vid tjänstgöring på samma verksamhetsområde.

För möjlighet att ta del av denna bonus behöver du söka en utannonserad tjänst samt påbörja en tillsvidareanställning i Region Gävleborg innan 31 december 2023.

Du som anställs hos oss har rätt till heltid och kan erbjudas den sysselsättningsgrad du önskar.

För att du ska ha möjlighet till återhämtning erbjuder vi arbetstidsförkortning. Det innebär att du som arbetar på nattarbetsavtal i hälso- och sjukvården arbetar färre timmar med bibehållen lön.

Du som är undersköterska eller sjuksköterska och arbetar obekväm tid under helger får 30 procents högre ersättning än den du redan har enligt det centrala kollektivavtalet.

Vår ambition är att du ska kunna välja de förmåner som ger dig en bra balans mellan arbete och fritid.

Alla medarbetare hos oss har minst 25 semesterdagar. Utöver det kan du som vill växla den ekonomiska ersättningen semesterdagstillägget mot upp till sex extra dagars ledig tid.

Om du som medarbetare hos oss med full semesterrätt kan tänka dig att flytta semesterdagar utanför perioden juni-augusti belönar vi dig med en särskild ersättning för det.

Du kan läsa i kollektivavtalet Allmänna bestämmelser (AB) hos SKR om olika ledigheter med bibehållen lön:

  • Besök på MVC vid två tillfällen
  • Akuta läkarbesök
  • Närståendes bortgång, begravning, gravsättning och bouppteckning
  • Blodgivning på våra blodcentraler under arbetstid

Som medarbetare får du minst fem utvecklingsdagar per år som du och din chef planerar tillsammans.

Vill du forska så finns goda möjligheter till det.

När du har ett års anställningstid eller mer som hälso- och sjukvårdspersonal i Region Gävleborg kan du söka en utbildningstjänst hos oss. Det innebär att du får möjlighet att vidareutbilda dig inom prioriterade inriktningar för specialistsjuksköterskor.

Läs mer om karriär och utveckling

Alla medarbetare inom Region Gävleborg omfattas av avtalsförsäkringar och vid sjukdom får du sjuklön enligt avtal.

Där det blir ett lönebortfall på grund av Försäkringskassans ersättningstak täcker vi upp, så att det inte blir så stor skillnad mellan vad du får när du är sjukskriven och när du jobbar.

Om du blir skadad hjälper vi dig genom AFA Försäkring. För mer information, se www.forsakradviajobbet.se.

När du får barn kan du få föräldrapenningtillägg om din anställning varat i minst 180 dagar.

Där det blir ett lönebortfall på grund av Försäkringskassans ersättningstak täcker vi upp, så att det inte blir så stor skillnad mellan vad du får när du är föräldraledig och när du jobbar.

Läs mer om föräldraledighet

Varje år betalar Region Gävleborg in pengar motsvarande en viss del av din lön till en pensionsförsäkring för dig. Du kan själv välja var pengarna placeras.

Hos oss finns möjlighet att löneväxla till ett extra pensionssparande.

För din hälsa och ditt välbefinnande erbjuder vi dig friskvårdsbidrag på 3 500 kronor, företagshälsovård och flera andra förmåner.

Läs mer om friskvård och hälsa